Maltská kuchyně: skrytý klenot Středomoří plný chuti a originality
Tradiční maltské menu
Jako hlavní jídlo následuje jehněčí, králičí, drůbeží či rybí maso s pečeným bramborem (těstovinami) a zeleninou. Na dezertech je znát italský i arabský vliv, jsou sladké, křehké, pečené i smažené, s oříšky, datlovou pastou, ricottou i krémem. Populární jsou taštičky imqaret či trubičky cannoli.
Maltské speciality, které musíte ochutnat
Fenkata (Stuffat tal-fenek)
Bragioli
Pastizzi
Torta tal-Lampuki
Imqaret
Figolli
Co se pije na Maltě
- kinnie: osvěžující nealkoholický nápoj z bylin a hořkých pomerančů,
- cisk: místní pivo v různých variantách – světlé, tmavé a speciální výběr,
- víno: oblíbené místní odrůdy jsou Gellewza (červené) a Girgentina (bílé),
- maltský likér: populární likér Bajtra z bylin, koření a ovoce (datle, opuncie),
- káva: běžně se podává espresso nebo cappuccino.