Jídlo v
Jordánsku tradičně začíná sortimentem mezze, což jsou studené nebo teplé předkrmy na malých talířcích:
humus (rozmačkaná cizrna v olivovém oleji),
tabbouleh (nakrájená rajčata, bulgur, máta a petržel) či
faul (fazole s česnekem, olejem a citronem). Konzumují se s horkým arabským chlebem pita.
Následuje maso: skopové, jehněčí, kozí nebo kuřecí. Podává se ve formě špízů (
chich kebab), grilované (
chich taouk), dušené i pečené. U pobřeží nechybí ryby a plody moře. Z důvodu islámské víry se v Jordánsku nepodává vepřové.
Mezi famózními jordánskými dezerty vévodí
baklava v mnoha variantách, s ořechy, pistáciemi nebo mandlemi. Oblíbená je
konafa (vlasové nudle namočené v cukrovém sirupu a prokládané kozím sýrem a ořechy) a
ma'amoul (bochánky plněné datlemi, vlašskými ořechy nebo pistáciemi).