Hlavním jídlům se na Maledivách říká „long eats“. Většinou jde o rybu či mořské plody (např. krevety, chobotnice, kalamáry), které se připravují na různé způsoby – smaží se, grilují, pečou, udí či vaří a podávají s rýží, plackou nebo bramborami. S jakými názvy jídel se na Maledivách můžete setkat?
- Garudiya – tuňáková polévka je nejznámějším jídlem maledivské kuchyně
- Roshi – „maledivský chléb“ v podobě placky se podává skoro ke každému hlavnímu jídlu
- Kulhimas – tuňák v chilli omáčce
- Mas Riha – karí z rybího masa
Ani ti z vás, kteří právě neholdují darům moře a kořeněným jídlům, nepřijdou na Maledivách zkrátka. V hotelových restauracích servírují hlavně pokrmy italské, francouzské, středomořské, čínské a arabské kuchyně přizpůsobené chuti turistů.
„Short eats“ aneb svačina nade vše
Pod názvem „short eats“ (
hedhikaa) se schovávají různá menší jídla. Nejčastěji jde o kuličky plněné rybí náplní, pikantní rybí koláčky, dezerty z vaječného krému či kokosového mléka a pudinku nebo slaďoučké exotické ovoce v podobě manga, banánů, ananasu či kokosových ořechů.